De eisen in de FSSC 22000 norm zijn door ketenpartijen, verenigd in het ‘Global Food Safety Initiative’ (GFSI), beoordeeld en geaccepteerd. Schouten Certification is geaccrediteerd door de Nederlandse Raad van Accreditatie en erkend door Stichting FSSC 22000. Daarnaast heeft Schouten Certification licenties en accreditaties voor schema’s als ISO 9001 en Glutenvrij. Hierdoor kan één team van auditoren alle aspecten van een bedrijf beoordelen.
Schouten Certification is geaccrediteerd voor de volgende scopes:
C Food manufacturing
D Animal feed production
FI Retail and wholesale
G Transport and storage services
Staat uw scope er niet bij? Neem contact op met Schouten Certification om de mogelijkheden te bespreken.
Als onderneming in de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen vormt u een belangrijke schakel in de voedselketen. Bedrijven in de levensmiddelenindustrie moeten aan veel wet- en regelgeving voldoen. Al deze eisen zijn gevat in het voedsel- en voederveiligheidschema van ISO: ISO 22000.
Schouten Certification is geaccrediteerd voor de volgende scopes:
C Food manufacturing
D Animal feed production
F Retail, trade and wholesale
G Transport and storage services
H Services
Voedselovergevoeligheid is een verschijnsel dat kan leiden tot misselijkheid, kortademigheid, shock en zelfs de dood. Deze overgevoeligheid wordt veroorzaakt door allergenen in voedsel. Coeliakie is een overgevoeligheid voor gluten en is één van de meest voorkomende vormen van voedselovergevoeligheid.
De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) zet zich sinds de jaren ’70 in voor mensen met coeliakie. Om consumenten een veilige keuze te bieden, heeft de NCV een norm ontwikkeld voor leveranciers van glutenvrije levensmiddelen. Het Certificaat Glutenvrij draagt bij aan keuzevrijheid voor consumenten door op een transparante wijze kenbaar te maken dat gecertificeerde producten en bedrijven voldoen aan de norm van de Nederlandse Coeliaki Vereniging.
Europese organisaties die zich inzetten voor mensen met coeliakie hebben op Europees niveau de handen ineengeslagen: de Association of European Coeliac Societies (AOECS). Ook de NCV is aangesloten bij de AOECS. Er is een gezamenlijk certificatieschema opgesteld voor de certificering van glutenvrije levensmiddelen. Tegen dit gezamenlijk schema van de AOECS kan Schouten Certification uw organisatie beoordelen. Meer weten?
Het Zwitserse Service Allergie Suisse (SAS) heeft samen met allergiecentrum AHA! in 2006 het Swiss Allergy Seal of Quality opgericht. Producten met dat zegel kunnen veilig worden geconsumeerd door mensen met coeliakie. Meer weten over certificering volgens AHA-SAS?
Simply OK is een schema voor de beheersing van allergenen.
Wij staan klaar om met u te bespreken wat u wilt bereiken. Tijdens de aanvraag inventariseren we uw bedrijfsprocessen en interne organisatie en plannen we een audit op maat.