Feed Safety

Onze klanten onderscheiden zich met onze betrouwbare en integere audits. Want Schouten Certification is een vertrouwd baken voor voedselveiligheid. Onze experts kunnen u helpen met de volgende schema’s op het gebied van diervoederveiligheid.

Certificatieschema’s

Als onderneming in de productie, verwerking of distributie van diervoeders, vormt u een belangrijke schakel in de keten. De Diervoeder Hygiëne Verordening vereist dat ondernemingen die actief zijn in de diervoederketen, beschikken over schriftelijke procedures die op HACCP gebaseerd zijn. GMP+ International heeft, met deze verordening in de hand en in overleg met de sector, bijna dertig jaar geleden de GMP-standaarden ontwikkeld. Door het implementeren en volgen van deze standaarden voldoet u als onderneming aan alle gestelde eisen.

Certificering borgt de levering van goede en veilige diervoeders. Bij certificering conform het GMP+ Feed Certification schema komen onder meer de processen, middelen en medewerkers aan bod die bij de levering van diervoeders, zoals deze in uw bedrijf plaatsvindt, een rol spelen. Lees hier hoe het certificeringsproces in zijn werk gaat.

Start uw aanvraag

Belgische ondernemingen in de diervoedersector dienen te beschikken over HACCP-procedures. Om de kwaliteit en veiligheid van diervoeders te verbeteren heeft OVOCOM, in overleg met partijen uit de sector, de FCA-standaarden ontwikkeld. Door het invoeren en volgen van deze standaarden voldoet u als onderneming aan alle wettelijke eisen.

Certificering borgt de levering van goede en veilige diervoeders. Nieuwsgierig hoe het certificeringsproces in zijn werk gaat? Lees dan hier verder.

Begin met proces

Het Belgische Koninklijke Besluit inzake de vervaardiging en handel in diervoeders vereist dat ondernemingen die actief zijn in de diervoederketen beschikken over schriftelijke procedures die op HACCP gebaseerd zijn. OVOCOM heeft dit onderkend en heeft, in overleg met betrokkenen uit de sector en het FAVV, de Autocontrolegids Dierenvoeders ontwikkeld.

Bij certificatie volgens de Autocontrolegids Dierenvoeders G_001 komen onder meer de processen, middelen en medewerkers aan bod die bij de levering van diervoeders, zoals deze in uw bedrijf plaatsvindt, een rol spelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Schouten Certification

In SecureFeed bundelen diervoederproducenten hun krachten om zich beter te kunnen inzetten voor veilig voer. Daarvoor heeft SecureFeed normen opgesteld op basis waarvan (potentiële) leden zich moeten laten certificeren. Met die norm wil de organisatie transparantie vergroten en meer inzicht creëren in voedselveiligheidsrisico’s. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor collectieve monitoring en risicobeoordelingen van diervoedergrondstoffen en de leveranciers daarvan. Ook eisen sommige afnemers lidmaatschap van SecureFeed.

Bij een audit komen zaken als monitoring, analyseresultaten en leverancier-product combinaties (LPC) aan bod. Schouten Cerin kan u helpen met de zogeheten deelnemersaudits.

Neem contact met ons op

De Belgian Feed Association (BFA, voorheen bekend als BEMEFA) heeft specificaties opgesteld in het Lastenboek Plantaardig. Daarbij heeft de BFA als doel om richtlijnen op te stellen voor de productie en levering van plantaardig mengvoeder. Tegen deze norm, die is opgesteld op verzoek van Belgische supermarkten, kunt u zich laten certificeren.

Een certificaat is een jaar geldig, deelnemers laten zich jaarlijks opnieuw certificeren.

Start uw aanvraag

De eisen in de FSSC 22000 norm zijn door supermarktketens, verenigd in het ‘Global Food Safety Initiative’ (GFSI), beoordeeld en geaccepteerd. FSSC 22000 heeft een basisvoorwaardenprogramma dat specifiek is ontworpen voor de diervoederindustrie: ISO/TS 22002-6:2016

Schouten Certification heeft ook licenties en accreditaties voor schema’s als GMP+ FCA en Glutenvrij. Hierdoor kan één team van auditoren alle aspecten van een bedrijf beoordelen. Dat bespaart tijd en geld.

Neem contact op met Schouten Certification om de mogelijkheden van een combi-audit te bespreken.

Start uw aanvraag

Als onderneming in de productie, verwerking, distributie, opslag of transport van diervoeders en grondstoffen vormt u een belangrijke schakel in de keten. De Diervoeder Hygiëne Verordening vereist dat ondernemingen die actief zijn in de diervoederketen beschikken over schriftelijke procedures die op HACCP gebaseerd zijn. Deze eisen zijn gevat in het voedsel- en voederveiligheidschema van ISO: ISO 22000. ISO 22000 wordt vaak gezien als de opvolger van Dutch HACCP.

Het schema biedt een grote mate van vrijheid in de manier waarop organisaties hun kwaliteit en voedselveiligheid regelen. Schouten Certification kan uw kwaliteitsbeleid beoordelen volgens de norm van ISO 22000. Met een certificaat van Schouten Certification laat u aan uw klanten zien dat u een betrouwbare partner bent. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start uw aanvraag

Samen zorgen we voor veilig en gezond voedsel. Dat begint al bij de akkerbouw en in de veeteelt. Daarom kunnen ook agrarische loonwerkers bij Schouten Certification terecht. Laat met een certificaat van VoedselKwaliteit Loonwerk (VKL) zien dat u aan de eisen van landbouw en de handel voldoet. Toon samen met Schouten Certification aan dat u een betrouwbare partner bent.

Begin het proces

Kunnen wij u helpen?

Wij staan klaar om met u te bespreken wat u wilt bereiken. Tijdens de aanvraag inventariseren we uw bedrijfsprocessen en interne organisatie en plannen we een audit op maat.

Neem contact op

Contact
Aanvragen
Zoeken