Food & feed Safety

Voedselveiligheid is een belangrijk onderwerp voor de logistieke sector. Om die schakel te borgen, zijn er voor de levensmiddelen- en diervoederindustrie verschillende certificatieschema’s opgesteld. Hieronder een overzicht van de schema’s waarmee wij u kunnen helpen.

Certificatieschema’s

Veilig transport en op- en overslag van diervoeders kunnen worden geborgd met GMP+ FRA. Door het implementeren en volgen van deze standaarden voldoet u als onderneming aan alle gestelde eisen. Schouten Certification kan u helpen om een GMP+ certificaat te behalen.

Certificering borgt de levering van goede en veilige diervoeders. Bij certificatie conform het GMP+ Feed Certification scheme komen onder meer de processen, middelen en medewerkers aan bod die bij de levering van diervoeders, zoals deze in uw bedrijf plaatsvindt, een rol spelen. Lees hier hoe het hele certificeringsproces in zijn werk gaat.

Start u aanvraag

Om de kwaliteit en veiligheid van diervoeders te verbeteren heeft het Belgische OVOCOM, in overleg met betrokken partijen uit de sector, de FCA-standaarden ontwikkeld. In dit schema is  ook aandacht voor de logistieke sector. Door het invoeren en volgen van deze standaarden voldoet u als onderneming aan alle wettelijke  eisen. Schouten Certification kan u helpen om een OVOCOM FCA certificaat te behalen.

Certificering borgt de levering van goede en veilige diervoeders. Nieuwsgierig  hoe het certificeringsproces in zijn werk gaat? Lees dan hier verder.

Neem contact met ons op

Het Belgische Koninklijke Besluit inzake de vervaardiging en handel in diervoeders vereist dat ondernemingen die actief zijn in de diervoeder keten beschikken over schriftelijke procedures die op HACCP gebaseerd zijn. Dat geldt ook voor de logistieke sector. Veilig en schoon transport en opslag van diervoeders zijn voor de hele sector van belang. OVOCOM heeft dit onderkend en heeft, in overleg met betrokkenen uit de sector en het FAVV, de Autocontrolegids Dierenvoeders ontwikkeld.

Bij certificatie volgens de Autocontrolegids Dierenvoeders G_001 komen onder meer de processen, middelen en medewerkers aan bod die bij de levering van diervoeders, zoals deze in uw bedrijf plaatsvindt, een rol spelen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Contacteer Schouten Certification

Met de introductie van het basisvoorwaardenprogramma ISO 22002-5 (de opvolger van NTA 8059:2016) is het voor bedrijven in de logistieke dienstverlening ook mogelijk het GFSI-erkende FSSC 22000 certificaat te behalen.

Schouten Certification heeft ervaring met kleine en grote logistieke dienstverleners, veel voorkomende processen als  warehousing, koel en vries of bulk opslag, maar ook 3rd party logistics (3PL) providers, binnenvaart, overslag, laden en lossen en wegtransport.

Neem contact op met Schouten Certification om de mogelijkheden van een combi-audit te bespreken.

Start uw aanvraag

Veel bedrijven hebben te maken met de overstap van certificatieschema Dutch HACCP naar ISO 22000 of FSSC 22000. Essentieel is dat de HACCP-analyse zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Bij ISO 22000 certificatie kunt u kiezen uit diverse hygiënecodes die passen bij de sector en die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn goedgekeurd, bijvoorbeeld de Hygiënecode Transport, Opslag en Distributie van Levensmiddelen (opgesteld door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Evofenedex.)

Start uw aanvraag

Schouten Certification kan uw bedrijf ook beoordelen tegen de Hygiënecode Transport Opslag en Distributie van Levensmiddelen (opgesteld door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Evofenedex.)

Start uw aanvraag

Kunnen wij u helpen?

Wij staan klaar om met u te bespreken wat u wilt bereiken. Tijdens de aanvraag inventariseren we uw bedrijfsprocessen en interne organisatie en plannen we een audit op maat.

Neem contact op

Contact
Aanvragen
Zoeken