Werken bij Schouten Certification

Vacature: auditor food en feed safety

Bedrijfsprofiel

Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling. We ondersteunen bedrijven in binnen- en buitenland met objectieve en deskundige audits op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en specifieke marktvoorwaarden.

Schouten Certification is gericht op het bouwen van sterke relaties onderling en met klanten. Medewerkers hebben een hoge mate van vrijheid, eigen initiatief en verantwoordelijkheid en zijn ambassadeur van de organisatie. Er is regelmatig harmonisatie overleg en medewerkers hebben onderling veel contact.

De functie

Vanwege groei van ons bedrijf, zijn we op zoek naar een auditor die past bij de bedrijfscultuur en een aanvulling vormt voor de samenstelling van het team.

Kern activiteiten van een auditor:

 • Zelfstandig plannen, uitvoeren en opvolging geven aan audits in binnen- en buitenland conform de eisen van voedselveiligheidsschema’s;
 • Beoordelen van auditdossiers van collega auditoren ter ondersteuning van het certificatiebesluit;
 • Bijdragen aan de groei en het ontwikkelen van ons klantbestand;
 • Op niveau brengen en houden van de vereiste kennis en bijdragen aan harmonisatie van kennis.

Wie zoeken wij?

We zoeken een integere collega met een levensmiddelen- of diervoeder achtergrond, ervaring in beide sectoren is een pré. Indien ervaring in één van deze sectoren ontbreekt, bieden we je een passende opleiding aan.

Persoonskenmerken:

 • Een levensmiddelen opleiding op Bachelor of Master niveau;
 • Ervaring (minimaal 2-4 jaar) bij een levensmiddelen- of diervoeder bedrijf;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, andere talen is een pré;
 • Sterk in bouwen en onderhouden van (persoonlijke) relaties;
 • Nauwkeurig, geduldig en daadkrachtig;
 • Bij voorkeur een IRCA-kwalificatie of gelijkwaardige training als Lead Auditor of bereid om deze opleiding te volgen;
 • In het bezit van een rijbewijs;
 • Je woont in Nederland, België of Duitsland. 

Wat kun je verwachten?

Na een gedegen opleiding en inwerkprogramma, ga je zelfstandig audits uitvoeren in binnen- en buitenland. Ook kun je worden ingezet bij de beoordeling van auditdossiers van collega auditoren en training. Jezelf ontwikkelen en het delen van kennis vinden doorlopend plaats. Er is volop gelegenheid voor het volgen van trainingen en het uitbreiden van je vaardigheden.

Wij zijn Schouten Certification en we zoeken nieuwe collega’s

We bieden een uitdagende functie met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden binnen een bedrijf met een klein, flexibel, trots en hecht team.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over deze uitdagende functie, neem dan contact op met onze directeur Evert van de Pest via +31 (0)183 446380.

Wil je solliciteren, stuur ons dan je motivatie en CV. Je kunt deze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een assessment kan onderdeel zijn van de aanstellingsprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.