Opleiding tot auditor

Afhankelijk van je ervaring en de vaardigheden die je meebrengt, kun je in enkele weken tot een jaar opgeleid worden tot auditor. In de eerste periode loop je mee met ervaren auditoren, waarbij je verschillende bedrijven te zien krijgt en kennismaakt met het vak.

Tegelijkertijd volg je interne  en externe opleidingen waarbij je normkennis opbouwt, je productkennis uitbreidt en leert waar je technische informatie kunt vinden. Het trainingsprogramma is niet alleen gericht op kennis, maar ook op ‘soft-skills’ zoals gespreks- en interviewtechnieken. Je krijgt hierbij intensief begeleiding van een ervaren collega.

Naarmate je meer ervaring opdoet, ga je zelfstandig op bezoek bij bedrijven en organisaties. Na een audit of inspectie bel je een collega om je vragen te bespreken. Af en toe loopt een collega mee om te zien hoe je het doet. Je hebt regelmatig overleg tijdens team bijeenkomsten met je collega’s waarbij je cases behandelt en nieuwe kennis opdoet.

Je bent officieel gekwalificeerd als auditor wanneer je de vereiste examens hebt behaald en een formele ‘witness-audit’ met succes hebt afgerond. Als auditor spijker je regelmatig bij, zodat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen. Of het nu gaat om productietechnieken, wet- en regelgeving of productkennis, je kunt hierbij rekenen op de kennis en ervaring van je collega’s.

Ligt een baan als auditor je?

Neem dan contact op

 

Contact
Aanvragen
Zoeken