Een audit door Schouten Certification

Een deskundig oog voor voedselveiligheid

Logistiek

Bedrijven in de logistieke sector krijgen te maken met diverse audits en certificeringen. Een coherente en gecoördineerde aanpak van audits en inspecties bespaart veel tijd. Schouten Certification kan u helpen met gecombineerde audits en inspecties.

Overstappen naar ISO 22000 of  FSSC22000

Veel bedriijven hebben te maken met de overstap van certificatieschema Dutch HACCP naar ISO 22000 of FSSC 22000. Essentieel is dat de HACCP-analyse zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Bij ISO 22000 certificatie kunt u kiezen voor diverse hygiënecodes die passen bij de sector en die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn goedgekeurd, bijvoorbeeld de Hygiënecode Transport, Opslag en Distributie van Levensmidddelen (opgesteld door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Evofenedex.)

Basisvoorwaardenprogramma

Met de introductie van het basisvoorwaardenprogramma ISO 22002-5 (de opvolger van NTA 8059:2016) is het voor bedrijven in de logistieke dienstverlening ook mogelijk het GFSI-erkende FSSC 22000 certificaat te behalen.

Schouten Certification heeft ervaring met kleine en grote logistieke dienstverleners, veel voorkomende processen zijn warehousing, koel en vries of bulk opslag maar ook 3rd party logistics (3PL) providers, binnenvaart, overslag, laden- en lossen en wegtransport.

Gecombineerde audits

Wij hebben brede ervaring en zijn geaccrediteerd voor het beoordelen van logistieke processen in bulk- en verpakte goederen, cold chain (bevroren en gekoelde producten), distributiecentra, wegtransport en scheepvaart.

Combinaties van verschillende certificatieschema’s zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan GMP+ en ISO 22000 in één audit.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Schouten Certification beoordeelt bedrijven voor de volgende schema's:

 

Uw bedrijf laten certificeren (beoordelen)?

Hieronder treft u een link aan om direct door te gaan naar uw aanvraag voor certificering. 

Start uw aanvraag