Een audit door Schouten Certification

Een deskundig oog voor voedselveiligheid

Glutenvrij certificatie

Voedselovergevoeligheid is verschijnsel dat kan leiden tot misselijkheid, kortademigheid, shock en zelfs de dood. Voedselovergevoeligheid wordt veroorzaakt door bepaalde stoffen (eiwitten) in het voedsel, de zogenaamde allergenen. Coeliakie (overgevoeligheid voor gluten) is een van de meest voorkomende vormen van voedselovergevoeligheid.

De Nederlandse Coeliakie Vereniging

De Nederlandse Coeliakie Vereniging zet zich sinds de jaren '70 in voor mensen met coeliakie. Om consumenten een veilige keuze te bieden, heeft de NCV een norm ontwikkeld voor leveranciers van glutenvrije levensmiddelen. Gecertificeerde leveranciers ontvangen een beeldmerk van de NCV waarmee zij aan consumenten kunnen aantonen dat zij een betrouwbare leverancier van veilige producten zijn.

Voedselovergevoeligheid

De allergenen problematiek heeft geleid tot een steeds groter wordende behoefte aan veilige en gezonde producten die ook voor consumenten met voedselovergevoeligheid in ruime mate beschikbaar zijn. Het Certificaat Glutenvrij draagt bij aan die keuzevrijheid door op een transparante wijze kenbaar te maken dat gecertificeerde producten en bedrijven voldoen aan wetgeving en dus veilig zijn.

Wat levert het op?

Een veilig product dat voldoet aan wetgeving op het gebied van gluten. Het toont aan dat u een betrouwbare leverancier van kwaliteitsproducten bent.

Het toont aan dat u over een systeem beschikt waarmee u snel kunt anticiperen op crises en kunt traceren waar onregelmatigheden zich binnen uw bedrijf of de keten voordoen.

Certificaat en beeldmerk in de EU?

Via de NCV, leveranciers/producenten van levensmiddelen, consumenten, etc.  wordt er bekendheid aan producten met de claim glutenvrij en het beeldmerk, de cirkel met de groene aar, gegeven. Hiermee wordt er een internationaal draagvlak gecreëerd voor het certificaat en bedrijven die het beeldmerk mogen gebruiken.

Aanvraagformulier

PDF Aanvraagformulier Glutenvrij

Links

Nederlandse Coeliakie Vereniging

QS Qualität und Sicherheit